Laddar Evenemang

Event

Riksdagsvalet – vilka är den nya regeringens viktigaste utmaningar?

Tisdagen den 9 oktober 2018
Hotel Leopold, Rue du Luxembourg 35, 1050 Bryssel 

!!! Anmälan: Endast i länken nedan !!!

Christofer Fjellner och Olle Ludvigsson om riksdagsvalet:
Vad hände och varför? Och vad händer härnäst?

När denna inbjudan skrivs är det högst oklart hur regeringen kommer att formeras även om valmyndigheten efter en hel veckas räknande har släppt den slutliga mandatfördelningen: 144 för S, V och MP; 143 för M, C, KD och L; och 62 för SD. Dock vet vi med säkerhet att ny talman – som blir nyckelperson i regeringsförhandlingarna – väljs den 24 september.

Mycket pekar i dagsläget på att Stefan Löfven inte kommer att vinna en statsministeromröstning utan en runda av sonderingar om ny regeringschef (som måste få sitt budgetförslag genom riksdagen) lär följa och det lär ta tid.

Vare sig en ny regering är på plats får vi nu det stora nöjet att diskutera valutgången och dess konsekvenser med två erfarna MEP:are: Christofer Fjellner och Olle Ludvigsson. Christofer, som suttit i Europaparlamentet sedan 2004 för Moderaterna har varit en av  Politicos ”40 MEP:s who actually matter” för hans engagemang i internationella handelsfrågor. Olles gedigna meritlista som MEP:are sedan 2009 för Socialdemokraterna är särskilt intressant för oss. Som parlamentets föredragande om finansiella tjänster har han noga följt näringslivsfrågor (inte förvånande med tanke på hans bakgrund som fackrepresentant i AB Volvos styrelse).

Efter Christofer och Olles inledningar lämnar vi ordet fritt för frågor och kommentarer. Vi fortsätter med dessa efter middagen. Om tiden tillåter kanske våra gäster då också kommenterar Europavalet till våren, Brexitförhandlingarna, risk för  handelskrig och andra högaktuella ämnen.

Eftersom Hotell Leopold är bokat för ett annat stort program just denna kväll, så håller vi till i mötesrummet ”Leopold” (på andra våningen) där också fördrinken och middagsbuffén serveras. Den lokalen är mindre än vår vanliga varför antalet deltagare är begränsat till 25 personer (varefter vi måste säga stopp) så först till kvarn . . .

Välkomna!

 

Program

18:15 Samling och fördrink i mötesrum ”Leopold” på andra våningen.

18:55 Tomas hälsar välkommen.

19:00 Christofer Fjellner och Olle Ludvigsson – Riksdagsvalet 2018.

20:00 Middagsbuffé (också det i mötesrum ”Leopold”).

21:00 Fortsatt eftervalsdiskussion. Eventuellt också om andra högaktuella ämnen.

22:00 De som vill fortsätter i baren.

 

Anmälan kan endast göras via denna länk:  http://bit.ly/SIC9oktober

Write your comment